søndag, juli 15, 2007

Midnightsun One Star


Ariel (arkivfoto)


Etter lovnader om en skikkelig bankett etter regattaen stilte jeg opp i MOS. Jeg ofret meg for å gi fødselhjelp i form av å løfte deltagelsen til mer enn tre båter.



Det var lovt 4 båter til start men kun Springer,Ariel og Heureka stilte til start. Eventuelle endringer i løypa ble lovt oversent via sms. Dette løftet ble ikke holdt. En muntlig beskjed om at løypa gikk til stake ved straumøya og tilbake til mål ble bekreftet nok en gang pr telefon. Det burde ringt en bjelle hos regattasjefenda jeg lå 30 grader mer mot babord en det som viste seg etterhvert å være rundingspunktet. Grønn stake sørvest av Skånlandsholmen, som helt fram til runding var omtalt som stake ved Straumøya, var den hemmelige rundingspunktet.



Ettersom jeg lå først i løypa (Gunderstart) utførte de to andre båtene høflig det samme krumspringet som meg etter den berømte staken ved Straumøya.



Starten gikk med full kryss ut ved Hernesskagen med mange korte slag. Da fikk jeg oppleve hvor tungt det er å hanskes alene med en svære genoa 1 over rekkestøtter etc. Når en i tillegg får motgående fraktebåter blir den vanskelig. Heureka og Ariel med mer egnet seilføring tok innpå mye her. Etter av Kvannøy var passert kunne jeg stikke i skjøtene og fikk betalt for at jeg seilte med 1'a.



Ei lita vindstille ved Skånlandsholmen gjorde at Ariel kom helt opp i hekken og etter runding seilte forbi.



Siste strekk fra Hernesskagen og inn seilte jeg som eneste båt med spinnaker, men klarte ikke å ta igjen Ariel. Heureka kom farlig nært i alt kaoset jeg måtte gjennom for å få heist spinnakeren alene. Da den var oppe hadde Heureka ingen mulighet til å ta meg igjen.



Alle brutte løfter, at en som ikke gidder å heise spinnaker seilte fra meg og det faktum at en Hanse med alt for høyt LYS tall var i ferd med å nå meg igjen kan jeg leve med. Det at banketten ble kansellert er utilgivelig.


Ultimatum fra Springer:

Deltagelse fra Springer på neste One star regatta er avhengig av at seilingsbestemmelser endres slik at ingen får godkjent løpet før de har deltatt i minst en time på banketten. Går skipperen hjem etter 59 minutter blir det DSQ.

1 kommentar:

Remi sa...

Hei
Bra innlegg, MOS ble bare rot. Vi får endre arrangement sjef til neste gang.....