onsdag, august 15, 2007

Blankstilla og avkorting

Det ble ikke vår dag på første tirsdag etter sommerferien. Det var helt blankstille på fjorden og vindstyrken var hele tiden ned mot null.

Vi fikk beste start av alle men ble raskt (?) forbiseilt av tre CB'er og en First Class 8. Vi satset på rett kurs mot runding og ble liggende mellom CB'ene og First'en som tok en litt mere sørlig kurs og møtte et drag fra sør og de som tapte starten som lå litt lengre nord og tok oss igjen med restene av nordavinden.

Lettvindsgenoaen krever litt mer vind en det var i går for å stå skikkelig, og vi hadde nok tjent på å velge et flatere seil.

Etter runding fikk vi opp spinnakeren og da gikk den bedre for vår del. Vi greide å ta litt inn på Heureka og Albertine, men bare nok til å slå førstnevnte. Selv om vi lå bare 60-70 meter bak Albertine kom vi ni minutter bak i mål.

Rett før runding Eholmen dreide vinden slik at vi ble tvunget inn i et unødvendig slag. Det var ikke nok fart i båten til å holde båten på ønsket hals. Det førte til at vi kom i veien for Lærke som vi måtte holde fra hekken vår. Kai mente et vi burde ta straff uoppfordret på grunn av dette. For meg blir det feil ettersom situasjonen oppstod fordi jeg ikke hadde styrefart i båten.

Uansett var det kjempeartig å være i gang. Til nå har vi seilt 9 ganger og neste gang blir det å prøve å få strøket dagens åttendeplass.

Ingen kommentarer: