søndag, september 16, 2007

Tanker etter et klubbmesterskap

L
Det er med blandede følelser jeg sitter igjen med en tredjeplass etter helgas klubbmesterskap. Årsaken til det er at jeg protesterte tre ganger på båter på styrbord/babord situasjoner og bare en tok straff. Det var Inge Helgesen ombord i Ingeborg. All honnør til han for det.

På lørdag var det Lærke som kom "tråklende" for babord halser inn i startfeltet (meget farlig i så sterk vind) mens jeg kom i 6-7 knop for styrbord. Jeg anså situasjonen for så kritisk at jeg slo umiddelbart noe som resulterte i en tjyvstart på meg og tapte minutter på resultatlista. Vi protesterte på han uten at han tok straff. Protestbehandling ville mest sannsynlig ført til disk av Lærke.

I dag kom vi for styrbord og Heureka for babord. De viste ingen tegn til å vike og jeg måtte i siste liten falle av 20 grader for å gå bak hekken. Vi hadde vært jævlig nær hvis jeg hadde kjørt på min kurs for å si det mildt. Vi protesterte og han tok ingen straff. Det var god klaring fikk vi melding på tilbake. Hvis vi hadde protestert ville han blitt disket, garantert.

Så hvorfor leverte jeg ikke inn protest? På lørdag hadde vi en lang dag og stemninga ville sikkert blitt dårlig hvis vi har måttet sitte 1 time ekstra, innkalling av vitner og mest sannsynlig disket regattasjefen. I dag gadd jeg ikke krangle med en båt som sliter seg inn til en femteplass og det med en dobbel klubbmester ombord.

Fra nå av leverer jeg inn protest på alle som ikke tar straff uansett. Det triste er at resultatlista kunne sett mye anderledes ut hadde vi levert protester og kjørt løpet i fullt ut i protestkomiteen.

2 kommentarer:

URÆD sa...

Enig med deg Olav, det er bare en ting å gjøre protester!! Vi har fått slutt på "grosshandler" starter ol. i Tromsø. Men da må man bruke litt tid på protester gjerne i plenum slik at flere blir oppmerksom på hva reglene sier.

2nd Timeout sa...

Støtter deg fullt ut. Har også sett meg lei på at enkelte spekulerer i at protestene ute på vannet ikke blir fulgt opp etter målgang. Derfor sitter jeg heller igjen i protestmøte etter de andre har dratt hjem, enn at de skyldige skal fortsette sin uærlige seilas.