fredag, oktober 12, 2007

Flaks eller uflaks?Det var utrolig surt å tape andreplassen i tirsdagsserien på oppløpssiden. Dette hadde vi ikke fortjent men står dessverre i stil med resten av sesongen der fotballuttrykket "stang ut" er dekkende.

På Corponor ledet vi mer og mindre hele veien men rett etter runding Fleinvær døde vinden helt hen og vi holdt på å drive på land. Båtene som lå 300 meter foran oss seilte rett inn og båter som kom etter nådde oss igjen. Uflaks..? tja - ihvertfall ikke flaks.

På Vestfjordseilasen vår vi svært nær en andreplass men plasseringen var grei nok den. Etter å stort sett vært uten nattesøvn i 2 dager i forbindelse med å være arrangør, var det nok ikke mer og hente enn en tredjeplass.

Tjeldsundregattaen var bra. Der fikk vi den plassen vi fortjente og hadde relativt god margin ned til tredje. Der hadde vi ikke muligheter til å ta førsteplassen.

På Hekkingen-Andenes grunnstøtte vi og måtte bryte. Uflaks..? tja - ihvertfall ikke flaks.

I klubbmesterskapet hadde vi god margin ned til fjerdeplass og bare to poeng opp til Ariel på andre.

Hvis en ser nærmere på tirsdagsserien er det slående å se at vi dobbelt så mange ganger har vært mye nærmere å ta en bedre plassering enn dårligere.

På tredje siste regatta sviktet en stålring for skjætefestet på genoaen og vi måtte bryte. Da ledet vi over Spleis som vant. Uflaks..? tja - ihvertfall ikke flaks.

På siste regatta møtte vi Lady Theres (Sweden Yacht 41) tilsynelatende uten kontroll ved en runding. De hadde alvorlige problemer ombord og var da i ferd med å bryte. I stedet for å gå rett foran LT følte vi oss av sikkerhetsmessige grunner nødt til å gå i en stor bue bak, noe vi sikkert tapte de 24 sekundene på som vi hadde opp til Spleis. Dette kunne vi søkt om å få kompensert, men ettersom jeg skulle reise med fly umiddelbart etter regattaen ble det ikke anledning til det.

Det å greie en fjerdeplass hva skal vi si om det?? Uflaks..? tja - ihvertfall ikke flaks.

Tross alt er en fjerdeplass svært bra til å være første året som skipper og for enkelte av mannskapet er det også første året. Det er sikkert mange andre som føler at de har hatt uflaks men jeg tror de fleste har litt igjen for å nå oss igjen i antall "stang ut". Vi har vært på øverste tredjedel av resultatlista i stort sett samtlige regattaer vi har stilt i. Med litt bedre konsentrasjon og skjerping ville vi klart det lille ekstra som skal til for å være helt i toppen.

Etter at Asbjørn og Liv har vunnet det som er å vinne med denne båten er det ikke usannsynlig at noen har ganet den. Neste år starter vi med å drive ut onde ånder fra båten;)

Ingen kommentarer: