mandag, mai 26, 2008

Grei innsats av Springer på CorponorSom dere ser av bildet satt ikke spinnakertrimmen 100% i starten og for de som fulgte med etter runding Værøy var det litt av det samme. Uansett fikk vi god fart etter en perfekt start i indre havn og seilte etterhvert helt opp i tetgruppen sør av Hjertøya. Vi tok ned spinnakeren og kjørte genoa gjennom Steinsvær og videre ut. Vi prøvde kort med spinnaker sør av Helligvær og fikk god fart men vinkelen ble dårligere og dårliger og vi måtte ta den ned etter 10 minutter.

Vi seilte derfor en litt sørligere rute enn hovedfeltet men lå nord av URÆD, 2nd Timeout og Svolværbåtene La Sirena og Flugt VII. Vi fokuserte på fart og avventet litt med valg om å ta høyde. Da vi nærmet oss Værøy lå de raskere båtene i hovedfeltet nord av oss i fullstendig vindstille og Svolværbåtene lengst sør var håpløst fortapt i stilla. Båter som kom etter hovedfeltet og lå nord hadde enda fart men vi trodde de ville seile seg inn i samme stilla som de andre.

De eneste som så ut til å seile nogenlunde på kurs var URÆD og 2nd Timeout som nå lå rett foran oss. Vi valgte derfor å følge dem i stedet for å ta høyde inn i den nordlige gruppen.

Desverre for oss klarte vi ikke å følge de to båtene noe som var ergelig ettersom vi var kun 50 meter bak 2nd Timeout. Vi ble liggende lenge og seil og storseilbom laget et fryktelig rabalder og skapte dårlig stemning hos oss også. Etterhvert fikk de mye vind og rundet i tet med god margin. Omlag 5 minutter etter at 2nd Timeout hadde rundet fikk alle vind og da lå vi for langt vest til å stå opp til bøya på et legg og måtte ta to slag, noe vi tapte knappe 10 minutter på.

Ettersom vi var største båt i klassen skjønte vi at det ble vanskelig. Spinnakerlegget ned mot Nupen gikk greit men kurset ble litt for rom for at vi kunne greie å ta igjen mye. Vi ble raskeste båt i vår klasse på denne.

Fra Nupen og inn tapte vi stort sett til alle båter i vår klasse. Jeg syntes vi seilte bra men det holdt uansett ikke.

For Springer ble det en høvelig bra innsats forholdene tatt i betraktning. Vi har en del ting å ta tak i for å løfte oss til et 100% nivå (ref bilde). Plasseringa ble i all hovedsak etter stigende lystall i vår klasse.

På overall snek Ada og URÆD seg forbi meg i fohold til det med stigende lys. Dermed ble de mine vinnere.

Ingen kommentarer: