søndag, oktober 19, 2008

Springer analyserer sesongenBodø - Seilingens navle?

Årets sesong har ikke gitt mange gode plasseringer til båter fra BSF. Hvis en ser bort fra Lærkes overbevisende seier i LYS 1 i Vestfjordseilasen og SWAI's gode andreplass i NNM er det lite å rope hurra for. Hører jeg noen protester??
Ja vel.... Caro II tok en andre og Spleis en tredje i Corponor. Greit nok, men etter omstart på Værøy ble resultatlista stort sett etter stigende lystall og nevnte to båter greide kun å passere en sliten Ballad . Og så var det Ariel som tok andre i sin klasse. Nest laveste lystall hadde den og i så henseende er det greit nok.

Derfor vil jeg først og fremst konsentrere meg om analyse av mer lystige regattaer som tirdagsserien og klubbmesterskapet der BSF gjorde reint bord.

Spleis
Ofte hørt på Molostua etter at løypa er lagt og værmeldinga er studert: Vil det lønne seg å seile med gennakerlystallet i dag?
Og hvorfor stilte ikke båten på klubbmesterskapet ettersom det tilsynelatende burde være plankekjøring å hale sjekta i land?
Bernt har fått Bavariaen til å gå meget bra og ingen kan ta fra han en velfortjent seier i tirsdagsserien og gode plasseringer ellers.

Caro II
Ofte hørt ombord i Caro II: Hvis vi faller av 2,1 grader vil båtfarten øke med 1,7 %.
Båt og skipper har herjet tirsdagserien i en årrekke og stiller ikke lenger på så mange regattaer. Uansett ble Finn Arne Brenna fortjent slått i serien i år.

Anemone
Hørt ombord: Skulle ønske at Finn ikke skulle flytte sørover... sukk.
Finn ombestemte seg men båtfarta ble aldri den samme som ifjor.

Lærke
Ofte hørt ombord: Kan noen se hva som foregår forut? Den jævla spinnakeren dekker hele horisonten... Kai Linde ble klubbmester nok en gang. Som vanlig stilte han med nytt lystall for anledningen, uten at det gjorde noe fra eller til. Suveren vinner også i år.På NNM ble det for mye sjø og lensepumpene ble brukt mer enn spinnakervinsjene.


Springer
Ofte hørt ombord: Den satt! Båten framstår som konge i egen andedam. Med andedam menes i dette tilfellet klassen med høyest lystall i serien og klubbmesterskapet. Fullstendig fiasko på regattaer nord og vest av Hjertøya men på alle måter sjef på hjemmebane.

Lucille
Ofte hørt ombord: Fint at vi seiler i største klasse. Da kan vi ihvertfall bli nr 2. Fikk nedjustert lystallet i høst og irriterer seg nok over at Bodø er en by med så trøstesløst lite vind.

Pulverheksa
En gang hørt ombord: Vil den spinnakerbommen holde? Jada, slapp av og slutt å mase, dette har jeg full kontroll på.
Etter en bra høst for to år siden er det blitt noe litt tafatt over hele båten. Ny garderobe ble kjøpt hos skredderen i Thailand uten at det hjalp. Konge på bloggnivå men ellers er det ikke mye å skrive hjem om!


SWAI
Ofte hørt ombord: Fy flate hvor bra denne båten går!!! Jeaaaaaaaaaaa! I de fleste tilfeller (omlag 99,7%) er gleden kortvarig, for omlag to minutter etter store jubelbrøl er det sannsynligvis helt stille.... Kaller seg selv nordnorsk mester i havseilas uten at et slikt mesterskap er arrangert. I tillegg til Springer skal de ha honnør for alltid å stille med spinnakerlystallet på tirsdager. Det er sann sportsånd å ikke spekulere i om spinnaker lønner seg eller ikke selv om været er dårlig og at en mest sannsynlig ikke kommer til å bruke seilet.

Ashiki
Ofte hørt ombord: Hvis vi hadde orka skulle vi jibba nå.
I følge skipperen er de alt for bedagelig anlagt til å stå på under regattaene. Når det gjelder lange transportetapper er det imidlertid ingen som følger denne.

Ariel
Ofte hørt ombord: Hvor er barnevakten?
Kjærligheten blomstrer ombord noe som resulterer i svært variable resultater hva seiling angår. Egentlig beste båt i egen andedamklasse: CB-klassen!

Ingen kommentarer: