søndag, mai 24, 2009

Seier i Corponor

Endelig gikk ting vår vei. Vi var heldig med forholdene og med unntak av en dårlig start og relativt dårlig seiling til litt vest av Helligvær, seilte vi meget bra. Da skiftet vi fra lettgenoaen til genoa 1 med/tung og begynte å ta bedre høyde og seilte etterhvert forbi alle i den minste klassen.

Midt i Vestfjorden rapporterte Polana II om vanninntregning på kanal 16. Bodø Radio spurte om noen av de nærliggende båter kunne assistere og vi svarte ja, snudde båten 180 grader rundt og rullet inn seil. Etter å ha gått omlag 250 meter mot Polana II og ligget å bakket på 3-4 minutter, hadde Polana II fått kontroll over situasjonen og vi bad om å få fortsette. Det fikk vi og rullet straks ut genoaen og seilte på. Det tok 10-15 minutter seiling før vi kom ordentlig i gang igjen etter episoden. Jeg ringte umiddelbart regattaledelsen på land og sa at jeg kom til å kreve 15 minutter tidskompensasjon. I tillfelle at jeg f.eks var 14 minutter bak en annen båt i mål kunne det tenkes at noen reiste tvil om hvorfor jeg krevde akkurat 15 minutter. Derfor var det lurt å gi beskjed om det med en gang. Jeg tror 15 minutter ikke var å kreve for mye. Mannskapet på Polana II også hadde uttrykt at "15 minutter var det ihvertfall" ved sin levering av skippers rapport.

Rett før Værøy begynte vinden å spakne og ved rundingsbøya gikk det skikkelig sakte. Etter en nautisk mil mot Fleinvær fikk vi litt fart i båten igjen. Etterpå fikk vi høre at de minste båtene i klasse en sleit hardt med denne rundinga.

Fra Værøy til Fleinvær startet det med spinnaker og platt lens. Vi skar ut mot babord for å holde fart i båten. Etter et par-tre timer dreide vinden mer på vestlig og vi jibbet. Like etter dreide vinden enda mer og vi sto rett opp til Nupen med fin skjæring.

Fra Nupen og opp til Bodø gikk det høvelig bra. Midt på Salta seilte vi gjennom en flokk med spekkhuggere og med dem kom det litt mere vind. Siste 40- 50 minutter mot mål var vinden bra og vi seilte opp i over 7 knop på det meste.

Litt ujevne forhold som vanlig og båter med lystall midt på treet var nok litt favorisert. Vi rundet Værøy rett før vinden døde ut og fikk litt av vindøkninga på Salta.

Alt i alt en svært bra innsats av Frank og meg. Takk til en iherdig jobb av Harry og mannskap på Lucille for at de hang på som en klegg og tvang oss til å stå på.

Mye hard jobb pluss bra båt og seil må til. Litt flaks på toppen av det skader ikke...

2 kommentarer:

Bjørn sa...

Ser at du gjør det bra med din Linjett 33. Er selv en eier av en Linjett 33. Hjemmehavnen er Kjerringvik i Larvik. Kunne kanskje vært hyggelig og utveksle noe erfaring. Er på min 3 sesong med båten. Båtnavn " ANTONELLA"

Olav Taraldsen sa...

Linjetten går meget bra på mange ulike vind og værforhold og er nå eneste båt som har vunnet Corponor 2 ganger. Det har vært fint å kunne utveksle erfaring.

Du kan sende meg en mail på :olavtaraldsen@hotmail.com eller ringe på 91701176