søndag, september 13, 2009

Springer forsvarte tittelen og ble klubbmester

På baneseilasene lørdag ble det mye klabb og babb men nokså bra seiling innimellom. Ettersom de andre ikke var noe bedre holdt det til delt førsteplass, og dermed var det helt åpent foran dagens seilas. Vi stilte til start i dag med skipper + mannskap på to, og var med det nesten shorthanded.

Vinden var omlag 3 m/s i starten og det lovet bra for oss. Vi hadde en bra start og ved runding Hausen trenget en ikke være professor i matematikk for å skjønne at vi ledet klart på beregnet tid.

Løpet videre ned mot Breigrunnen var nokså platt og relativt lite vind (4-5 m/s), men merkelig nok var vi eneste båt som skar ut mot styrbord. Ved å jibbe før merkerunding Breigrunnen var bommen ut av vei, og vi trengte ikke ta ned og opp bom for de 200 metrene opp til Kvannøy der spinnakeren ble heist igjen.
Vi skjønner ikke hva en gjør med mannskap på 6-7 når heller går platt i den svake brisen, enn å risikere en jibb. Dersom de hadde tenkt gjennom neste trekk ville de også ha funnet ut at jibbing av spinnakeren var den desidert beste løsningen.

Etter min beregning tapte vi kun et minutt til Ashiki fra runding Breigrunnen (6 min bak), via gulbøye ved moloen og opp til Lille Svartoksen (7 min bak). Her snakker vi om en times seiling.

I dag seilte vi rett og slett bedre enn de andre. Frank er etter min mening en av de beste i foreninga på seiltrim ,og det gjør at vi, spesielt på de lett lengre etappene, har perferkte seil. Det at forholdene i tillegg passet båten bra, gjorde at avstanden ned til neste båt ble over 9 minutter.

Takk også til Stig Brunes, Helge Andreassen og Iselin Borgvatn som var mannskap i helga og jobbet hardt for resultatene. Helge f.eks klatret som en apekatt godt opp i masta for å få løs toppen av spinnakerbommen som var gått i vranglås. Sprekt gjort av en godt voksen mann og den innsatsen får stå som et eksempel på hva som skal til.

Til slutt:
Artig at Ashiki ble nr. 2 i klubbmesterskapet. Får håpe at de fortsetter med å gi andre CB'er og Salonaer bank. For å greie det bør de alltid velge spinnaker foran gennaker og slutte å gamble på at andre båter ikke har med seg protestflagg...

Ingen kommentarer: