tirsdag, oktober 06, 2009

Tjuvstart ødela for oss i dag.

Det blåste litt mer enn værmeldinga sa. Derfor skjønte jeg at en god start trengtes om vi skulle hevde oss. Jeg var vel "hissig på grøten" og Gunnar Koch dømte tjuvstart. Det førte til at vi ble siste båt ut, og at vi dermed ble liggende i "fisen" til Lucill som hadde en kjempedårlig start. Når vi kom oss forbi Lucill, gjorde vi en feil og de smatt forbi oss igjen. Det sjedde et par tre ganger. Vi ble liggende etter dem siste nm før mål og kom ikke forbi selv om vi har litt større båtfart.

Jeg og Frank har seilt mer og mindre shorthanded i hele sesongen og seilinga har ofte lidd endel under dårlig båthandling. Våresesongen ble svært amputert med nedtaking av mast og dermed lite tid til å bygge opp et stabilt mannskap. Vi har stort sett bare hatt med oss uerfarne folk, og alltid en eller to mann for lite. Det holder ikke, spesielt når forholdene har vært så vanskelige som i høst. Bare å mangle 200 kilo på rekka er ikke bra, når en konkurrerer mot båter som ofte har fullt mannskap.

Ombord i Springer seiles det relativ avansert med eksempelvis spinnakerseiling i mye vind og jibbing av spinnaker under vanskelige forhold. Vi hadde nok tjent resultatmessig, på en mer konservativ seiling.

Uansett! En blir ikke bedre av å safe!

Tirsdagserien er der vi trener for de større regattaene og på disse har vi gjort rent bord i år.
Årets sesong har på tross av tirsdagsserien, vært den beste for Springer siden jeg kjøpte båten i 2006.

Gratulerer til Kenneth Lauritsen og mannskapet på Pulverheksa!

Ingen kommentarer: