søndag, mai 30, 2010

Ble nr. 5 i Softspring Nordland Offshore Race


Vi ble nr 2 i pre-race


Sula Bassana i fint driv sør av Helligvær


Albertine i midnattsolFrank trimmet spinnaker fra Værøy til Bodø

Starten gikk i indre havn i Bodø. Vi var en av to-tre båter som ikke startet med spinnaker ettersom vinden var for mye på sørøst. Kort tid etter start kom vinden forfra slik vi forutså og spinnakerne måtte berges ned. Det så ut som et sant kaos.

Etter en fin start kom vi oss raskt ut og var nesten helt i tet etter passering Steinsvær. Vi satset på korteste vei selv om vinden skulle dreie mer på nord ved Værøy. Selv om vi ikke tok ekstra høyde trengte vi ikke å gå på maks kryss ved Værøy, men stod kanskje på 35 grader på slutten.
Etter at Lucill kom faretruende når nårvinden spaknet, prøvde vi med lettværsspinnaker. Vi fikk bedre fart og første halvtime etter heising hadde vi fin vinkel mot Værøy. Helt ned på 45-50 grader greide vi å stå med denne spinnakeren! Farten økte 0,2-0,3 knop i forhold til genoaen. Når vinden ble skarpere og vi tok den ned. Da seg Lucill og Spleis sakte forbi oss.

Med slør hele veien over seiler vi ikke båten opp til lystallet og Bavariaer og diverse andre ledet på beregnet tid. Etter runding Værøy heise vi spinnaker og seilte fra alle konkurrenter. Etter tekstmeldinger og bedømme ledet vi regattaen ei kort stund før alle seilte inn i stilla. De største båtene først og feltet samlet seg før den sørvestlige vinden kom for alle samtidig. Dermed ble det en liten restart ved Tennholmen fyr.

Etter runding Nupen lå vi 400 meter bak Lucill. Vi valgte å gå på en vestlig kurs etter at vi så at vinden kom derfra. Rett før Kjærvær var vi 50 meter bak Lucill og det hadde vi vært i 45 minutter uten å nærme oss. Lucill valgte å jibbe før Kjærvær menst vi fortsatte inn mellom holmer og skjær. Da vi var ute på andre siden jibbet vi og var da foran Lucill.

Lucill prøvde da på noe som ikke kunne lønne seg og vi kunne kontrollert seile inn til mål. Desverre kom Vinna og ble første båt i mål i vår klasse, men vi slo dem på lys.

Jeg føler at vi gjorde en bra jobb og kunne egentlig ikke gjort så mye annerledes. Resultatlisten i vår klasse er for de båtene som satser mye på regattaseiling, sortert etter lys. De minste båtene fikk mye bedre vind inn fra Nupen og lå kortere tid i vindstilla ved Tennholmen.

Sånn er seiling. Fantastisk fint vær og fin tur ble det i hvertfall.

Ingen kommentarer: