onsdag, mai 12, 2010

Dårlig båtfart

Vi får ikke opp farten og håper at slipsett i dag kan fikse problemet. Har en følelse av at vi seiler minst 0,3-0,4 knop for sakte hele tiden.

På seilasen i går ble vi nok en gang offer for de tette startene i den største klassen og protesterte, denne gangen på Ariel, som forsøkte seg på en grosshandler. De tok straff men vi tapte masse tid.

Uansett hadde det ikke hjulpet så lenge båtfarten er så dårlig.

Jeg sa til mannskapet da vi heiste spinnaker ved Breigrunnen at dette ikke kom til å lønne seg. Det er umulig å seile spinnaker opp Herneskagen på sørøst. Vi greide det nesten, men hadde seilt minst like fort med genoa med 2 hundredeler lavere lys. For Springer er tirsdager trening og vi heiser spinnaker selv om bare 200 meter av løypa er egnet til det.

Selv om resultatet var dårlig koste vi oss stort i det gode været. Endelig fint vær på en tirsdag. Siden i august i fjor har tirsdagene vært preget av mye vind og surt og kaldt og det begynner jeg å bli lei av.

Det at vi klarte å slå Lucill var også en opptur. Vi hadde dårligere båtfart men var flinkere til å finne den lille vinden som var.

Ingen kommentarer: