mandag, juni 28, 2010

Vestfjordseilasen 2010


Tora og Havhesten


Hayabusa for fulle mugger


Hæringen under slep fotografert av redningsskøyta

Det ble en heller grå affære både vær- og resultatmessig. Vi startet brukbart og holdt bra fart så lenge vi kunne seile med spinnaker. Da det ble for skarpt og vi måtte ta den ned. begynte vi å tape i forhold til de andre.

Det blåste friskt i starten og vi var den første båten som fikk opp spinnakeren. Like etterpå kom flere opp men vi fikk 5-10 minutter der vi dro fra mange. Tora og Havhesten hadde en god start. Det var lett å se at Tora var på hugget da de kjempet seg helt opp i tet i klassen tidlig i regattaen. Det var gledelig at de vant Vestfjordpokalen etter mye bra seiling i år.

Det ble en åttendeplass på oss i vår klasse. Slik det er nå er vi ikke bedre. Vi kom vel ikke spesielt heldig ut av vindstilla ved Skrova men det gjorde ikke så mye fra eller til.

Hjemturen var nokså heftig. Det blåste opp på tur over fjorden og det ble en kald, våt og vindfull seilas. Vi så hvordan åttringen Hæringen slet da vi passerte dem litt over kl 11:00 og ble ikke overrasket da vi hørte på kanal 16 knappe to timer senere at de hadde problemer. Heldigvis kom beskjed om at alle var reddet i første meldinga fra Faxsen, men det ble en påminnelse på at naturkreftene ikke er å spøke med.

Fra Nordskot til Bodø hadde vi kraftig regnbyger og motvind fra 20 til 30 grader relativt til vår kurs. Det var godt å hoppe i badstua da vi kom hjem.

Ingen kommentarer: