fredag, juli 30, 2010

Grenselandet


Mannskapet på Springer


Framme i Vadsø

Hornøya øst for Vardø er Norges østligste punkt. Det ligger øst for St. Petersburg og på linje med Istanbul. Vi gikk selvsagt øst for det og kurset rett mot Grense Jacobselv. Med gunstig vind seilte vi et stykke med spinnaker og hadde seilskuta Goxsheim like foran oss. To seilende fartøy ved Kibergneset derav en med spinnaker er et uvanlig syn. Hurtigruta gjorde en ekstra sving for å få den mest folksomme siden mot oss.

Skydekket var lavt og det regnet lett da vi kom til Grense Jacobselv. Vi holdt oss et par hundre meter på rett side av grensa og bevilget oss en liten Whiskey etter å ha nådd dette målet. Det er dårlig med havner ved grensa og vi valgte å ankre opp i Pasvikhamna som ligger 4-5 nm fra grensa. Pasvikhamna er den beste uthavna i området.

Seilasen fra Pasvikhamna til Vadsø var av beste sort. Fin skjæring med spinnaker i økende vind de siste 24 nm innover Varangerfjorden.

Da har mannskapet mønstret av og turen så langt er over. De ytre mål med turen er nådd med runding av Fruholmen, Nordkapp, Nordkyn, Hornøya og til slutt Grense Jacobselv. Vi har vært en fin gjeng ombord som har truffet mange interessante folk på vår ferd. Været har variert mye og skapt en fin ramme rundt turen.

Et minne for livet.

1 kommentar:

Ariel sa...

Gratulerer!!!!!!