tirsdag, juli 13, 2010

Seiling i Finnmark


På tur ut Bergsfjorden


De sa at seien var små da jeg spurte om hvor vi skulle fiske seiAsfalt i Finnmark men ikke i Troms

Etter å ha vært ei natt i Seglvik var det dags å seile inn i Finnmark.

Før vi startet gikk vi de 3-4 km til Andsnes og der passerte vi grensa mellom Troms og Finnmark til fots. Litt snodig å konstatere at i Finnmark var veien asfaltert mens i Troms ikke. De har altså tatt seg bryet med å frakte asfaltleggere ut til en bygd uten fergekai, med totalt 4 km vei, men kun asfaltert den halvpart som ligger i finnmark. En liten salutt for det lokale selvstyret.

Vi tenkte å stoppe på Loppa øy men havneforholdene var under enhver kritikk. Hva med å ta de pengene som ble brukt til asfalt for 4 fastboende på Andsnes og legge de inn i en litt større molo på naboøya og kanskje investert en flytebrygge?

Med litt tvilsom værmelding valgte vi å seile inn til Bergsfjord. En veldig utypisk plass til å være i Finnmark med høye fjell og frodige lier. Været var litt grått og trist mens vi var der men tror dette hadde vært et flott sted på en god sommerdag.

I dag morges seilte vi inn Langfjorden på jakt etter storseien. Den fikk vi på første kast og dermed var middagen sikret for et par dager framover. Akkurat på seigrunnen skinte sola og det var nærmest vindstille. Fjellene rundt gav fantastiske omgivelser for fisket.

Da middagen var sikret seilte vi de 16 nm over til Hasvik. Værmeldinga sa at vinden skulle være 8-10 m/s fra vest. Det stemte, men når hele Lopphavet står på er det nok vær for meg. Med rev i storseil og innrulla fokk gikk det tross alt ganske greit over.

Ingen kommentarer: