søndag, september 05, 2010

Klubbmesterskapet 2010


Swai på Væran Rundt 2010

Som ventet ble det ikke vår tur i år. Det virker som om vi seiler med handbrekket på hele tiden og taper omlag 6 sek pr. minutt. Vi er nokså sikre på at seil og rigg er i svært god stand og at vi seiler med god trim. Nå må vi rette fokuset på det som er under båten. Hovedmistenkt nå er propellen.

På kryss og med maks høyde skal vi seile med 5,8 knop i 4 m/s vind. I helga slet vi med å holde 5,3 - 5,4 knop og måtte nok stå litt lavere for å holde den farten. I siste løp skjedde det noe merkelig. Plutselig var farten oppe i 5,8-5,9 knop med god høyde. Hadde ting ordnet seg??

Når det først går dårlig går det gjerne enda dårligere. Da vi hadde seilt i 2 minutter med full fart skulle vi slå. Så hang genoaskjøtet seg skikkelig opp på vinsja. Vi måtte kappe skjøtet og hadde ikke reserve med. Da var det bare å bryte.

Kai Linde er det ingenting å gjøre med. Selv med full fart tror jeg neppe vi hadde greid å slå han. Spissgatteren med tilsynelatende utbåste seil, seiler med en fart som virker helt utrolig. Kai Linde er seiler på sin hals, får maksimalt ut av båten og gjør mye rett taktisk. Det er bare å gratulere.

I den største klassen er Swai suveren men Pulverheksa fulgte rett bak hele veien. Gratulerer til Remi og mannskapet på Swai for et velfortjent klubbmesterskap.

Ingen kommentarer: