onsdag, september 03, 2008

Ny førsteplass til Springer

Det var lagt opp til Gunderstart på denne tirsdag. Vi startet 11 min og 50 sek etter første båt ved start på langstranda. Første legg ble kryss opp til bøya ved Jachhelln og så var det spinnakerkjør ned mot grønnstaken på Breigrunn. Vinden var en god laber til frisk bris med 6-9,5 m/sek.

Vi kjørte Genoa 3 ettersom vi regnet med det ville bli mye kryss. Vi valgte også å seile uten rev i storseilet som viste seg å være riktig ettersom vinden stort sett holdt seg under 8 m/s.

Desverre ble det slør fra Svartoksen og til Langstranda noe som i praksis betyr at vi ikke greier å ta inn på Bernt som hadde vel 100 meter forsprang ved nevnte runding.

Hvis vinden hadde vært 7-10 grader mer østlig ville vi fått stort sett 100 % kryss fra Breigrunnen og opp til mål. Da ville vi vært først i mål. De som satset uten spinnaker ville heller ikke klart å skjære så mye fra Moloen og sørover.

Over halve mannskapet hadde stort sett aldri satt sin fot i en seilbåt og det betyr at båten ikke seiles optimalt hele tiden. I tillegg til Frank og meg var mannskapet to studiner fra Sveits og Tyskland + en kollega som aldri hadde seilt før.

Jeg skjønner ikke hvorfor ikke flere bruker spinnaker. Det er reint tap å ikke bruke spinnaker på det lange legget fra moloen og ned til Breigrunnen.

1 kommentar:

Bernt sa...

Det finnes ingent "hvis" i seilinga, vi har bare den vinden som vi til enhver tid har og det er den vi forholder oss til. Et "hvis" kunne ha betydd at vinden dreide motsatt vei 7-10 grader.............. Hva da?