onsdag, september 10, 2008

Bra seiling og litt flaks gav seierDet var bestemt langseilas og det betydde utfordringer for komiteen ettersom vinden kun var langs land. Svein Tenggren var smart og la en overraskende bra løype langs land nordover til stake ved Ausvika.

Vinden var svært varierende og i hovedsak døende. På nordoverturen seilte vi nærmest land langs Skivika og Løpsmarka og tjente på det. Vi hadde planlagt samme løype sørover med spinnaker, men merkelige vinder da vi rullet inn genoaen gjorde at spinnakeren forsvant mellom forstaget og masta. For å få dette løs måtte vi falle av og mistet da verdifull høyde. Vi seilte rett mot Bratten og så at Pulverheksa som seilte i det sporet vi hadde tenkt først, fikk stor fart og seilte i fra oss.

Pulverheksa slapp seg et stykke fra land ved Bratten og ble liggende i stilla sammen med Ashiki som rett før hadde en stor ledelse. Vi kunne ikke følge samme sporet og kurset relativt nær land ved Bratten og holdt fart i båten hele veien. Av og til er det greit å ligge bak å se hva som skjer.

Vi klarte å seile på de små vindflekkene som var og kom i mål et par minutter etter Pulverheksa som var et par minutter bak Ashiki. Siste halvtime døde vinden mye men det holdt akkurat for oss og dårlig for de som kom rett bak oss.

Caro II som lå rett foran Ashiki ved Bratten unngikk vindstilla og seilte inn i ensom majistet. Hadde Ashiki hatt litt flaks ville de klart å henge på Caro II. Det klarte de ikke.

Dermed vant vi tirsdagseilas nr 6.

Denne gangen hadde vi to ferske seilere med oss. Den ene var min gamle venn Torgrim Halvari. Han er frilansjournalist og tok mange flotte bilder som jeg håper å kunne vise på bloggen etterhvert.

Ingen kommentarer: