mandag, august 31, 2009

Seier i Lofotregattaen


Bilde tatt fra HavhestenVi står høyereSwai vant sin klasse etter seier i siste løp.


Trivelig under premieutdeling i Hovdes lokaler.


Første start - Springer til venstre i bildet

Etter en tredje og en førsteplass ble det seier sammenlagt i Lofotregattaen. I lignende forhold som på NNM i fjord klarte vi nå å trimme inn båten mye bedre og seilte bra. Forholdene var utfordrene med mye sjø og kuling.

På første tok vi starten og var båt nr. to i feltet etter over en halv times seilas. Da ble det oppdaget at bøya ikke lå der vi trodde den skulle være, men to nautiske mil i retning nord-øst. Selv om posisjonen var rett i henhold til skippermøtet var det mange som oppfattet at bøyen skulle ligge på vei opp mot Hella (som var det opprinnelige rundingspunktet).

Andre løp ble litt ødelagt av en dårlig start, men vi hadde god trim i båten og seilte oss opp og vant med god margin.

Intensjonen i seilingsbestemmelsene var at dersom et løp var vesentlig kortere en det andre skulle det lengste telle mest. Det er ikke vanlig her i nord at en vekter løpene forskjellig dersom de er nokså lik i lengde. Eksempler på det er Tjeldsundregattaen og klubbmesterskapet i Bodø. Formuleringa i seilingsbestemmelsene tok ikke presist nok høyde for hva som gjalt nå en seilte helt andre løp en det som var planlagt på forhånd.

Jeg ble satt til å regne ut resultatlista og endringer i løpene bød dermed på utfordringer. Ettersom vi ikke seilte det som i seilingsbestemmelsene var kalt "Løp1" og som var et nokså kort løp, men to varianter av det lengre løpet som var kalt "Løp 2", syntes jeg det var klart at løpene måtte ha lik vekting og standard lavpoengsutregning etter som intet annet var sagt. Den vurderingen ut fra formuleringen i seilingsbestemmelsene.

Noen leverte protest på det og en protestkomite fant ut at en var nødt til å ta en "fundamentalistisk" tolkning av seilingsbestemmelsene og dermed ble siste løp vektet med 1,5.

Tabben var at en ikke seilte eksakt samme løype andre regattaen. Da hadde min tolkning vært uomtivistelig.

Ellers var det en utrolig trivelig tur og vi var alle ening om at vi hadde hatt en topp helg.

Ingen kommentarer: