tirsdag, september 01, 2009

"Kjenn Bodø" fikk gammel kollega ombord i Springer

Artig at en av de jeg jobbet sammen med i Maritech kom på opplegget med "Kjenn Bodø". Han seilte selvsagt med meg og fikk oppleve seiling for første gang med spinnakerkjøring, broacher og hele pakka. Han syntes det var kjempartig og vurderte sterkt å komme tilbake på Molostua neste tirsdag og hive seg med.

I dag var det Gunderstart og uforutsigbar vind gjorde det vanskelig å velge riktig tabell. Vi tok ingen sjanser og byttet til det gamle dacronstorseilet før start, ettersom jeg hadde sett ei værmelding med 8 m/s kl 20. Kevlarseilet måtte tapes før det kan seiles med og jeg vil gjerne ha det i orden før klubbmesterskapet.

Vi slet med innslag i storseilet, tok ikke noe særlig høyde og seilte 0,6 knop saktere det vi skulle på kryssen. Lucille seiler meget bra for tiden og jeg skulle fått slitt med å seile fra dem uansett i dag.

Gunderstart kan være ok enkelte ganger men dagen i dag viser med all tydlighet at en ikke bør gjøre det for ofte. Med kraftig favorisering av de minste båtene var vi sikret god plassering selv med dårlig seiltrim.

Ingen kommentarer: